Overzichtelijke poldertuin inclusief gebakken klinkerterras in Dordrecht

In deze Dordtse poldertuin mochten wij een nieuw klinkerterras realiseren. Om dit te bewerkstelligen hebben we samen met de bewoners gekozen voor een elleboogverband.

Het elleboogverband is nog altijd bijzonder populair. Dat komt doordat dit type verband niet alleen zeer sterk is, maar er ook sierlijk uitziet. Dat is waarom het zeer geschikt voor het leggen van een terras of oprit.

Ontdek hieronder meer informatie over het legverband en de verdere tuinindeling.

Nieuw klinkerterras in ellebooglegverband inclusief border

In deze tuin in Dordrecht hebben we gekozen voor gebakken klinkers voor het terras. Op bepaalde plekken in het terras hebben we sierbestrating van gewone terrastegels toegevoegd. Dat breekt het patroon én oogt wat sprekender.

Deze vierkante terrastegels geven tegelijkertijd ook de plek van het terras aan. Er is in hetzelfde patroon een opstapje gemaakt naar de achterdeur, waarbij de bovenste traptrede ook is voorzien van twee vierkante terrastegels.

Achter in de tuin is een nieuwe border gerealiseerd van hardhouten planken. Daarin is een groene beukenhaag geplaatst, zodat de bewoners meer privacy ervaren in de tuin.

Beukenhagen komen er in allerlei soorten en maten, waarbij men zelfs nog kan kiezen voor groene of rode beukenhagen. De beukenhaag behoud zijn bladeren in het najaar, waardoor dit een uitstekende erfafscheiding is.

Vaak plaatsen we een combinatie van beukenhagen, waarbij we 90% groene en 10% rode beukenhagen plaatsen. Dat geeft namelijk een zeer natuurlijke uitstraling mee aan uw tuin.

Inclusief ‘Black Sparkle’ invoegzand tegen het onkruid

In het elleboogverband met gebakken klinkers hebben we speciaal invoegzand gebruikt, de zogeheten ‘Black Sparkle’. Dat geeft het hele terras een stoere uitstraling.

Invoegzand is een speciaal soort zand om een stabiele straat laag te waarborgen. Ook zorgt het invoegzand ervoor dat onkruid minder snel omhoog groeit tussen de straattegels. Het zand heeft namelijk geen voedingswaarde voor onkruidplanten.

klinkerterras

Twee nieuwe palen als basis voor een waslijn

Om het klinkerterras compleet te maken heeft De Biesbosch Gijsbers Groep twee stevige palen geplaatst. Deze twee palen vormen de basis voor een waslijn. Unieke verzoeken maken een tuin écht af en passend. Dat honoreren wij als hoveniersbedrijf graag.

Ook een stoer klinkerterras met ‘Black Sparkle invoegzand’ realiseren?

Heeft u speciale wensen voor uw tuin, net zoals deze mensen in Dordrecht? Kom dan eens snel met ons in contact via onze website. Voor enkele aanpassingen aan de tuin tot een complete tuinrenovatie. Onze hoveniers leveren graag vakwerk bij de aanleg van een klinkerterras, waardoor u een hoog eindresultaat ontvangt. Dat wilt u toch ook?

Bekijk onze site voor meer informatie over tuinaanleg of vul dit informatieformulier in om snel achter de kosten voor uw project te komen.