Machtige overkapping van Douglas hout met CorTen stalen keukenblok in Barendrecht

Voor deze tuinbezitters in Barendrecht, mochten we afgelopen tijd aan de slag met het ontwerpen en plaatsen van een fraaie overkapping. Tien jaar geleden waren we voor het eerst in deze tuin. Toen hebben we de complete tuin gerenoveerd met een vijver, groot terras en bloeiende groene beplanting. Onlangs mochten we weer met veel plezier weer terugkeren om de nieuwe tuinwensen waar te maken.

In 2009 hebben we in opdracht een relatieve eenvoudige overkapping geplaatst. Inmiddels zijn de tuinwensen gewijzigd en wilden de bewoners graag meer luxe en een moderne uitstraling creëren. Daar wist onze tuinontwerper wel raad mee. Hij ontwierp een machtige overkapping CorTen stalen keukenblad. Natuurlijk zorgde we er ook voor dat de bestaande gemetselde schuur geïntegreerd werd in het ontwerp.

Kies voor een overkapping van Douglas hout voor een lange levensduur

Onze hoveniers zijn gestart met het afbreken van de bestaande overkapping. Vervolgens zijn ze begonnen aan de bouw van een nieuwe vlonder. Hiervoor zijn geschaafde vlonderplanken van 19 x 18,2 cm gebruikt. Die zijn een stuk makkelijker schoon te houden én zorgen bovendien voor een moderne uitstraling.

De overkapping is opgebouwd met 14 x 14 Douglas palen en balken. Het dak is van EPDM-dakfolie. Dat gebruiken we vaker omdat EPDM-folie gemaakt is uit één stuk. De kans op lekkages en wateroverlast wordt zo aanzienlijk verminderd. De wanden zijn gemaakt op basis van rabatdelen, waardoor de constructie winddicht is. Tegen de constructie hebben we Douglas latten gemonteerd van 4 x 2cm dik. Dit geeft een apart, maar machtig gezicht. De bestaande gemetselde berging hebben we geïntegreerd in de overkapping, welke is bekleed met dezelfde houten latten. Zo voelt het als één geheel in plaats van twee aparte onderdelen.

Douglas hout is erg duurzaam en vergrijst met de jaren. Het hout is daarmee goed bestand tegen de weersinvloeden en heeft een lange levensduur. Het is daarmee uitermate geschikt om allerlei tuinonderdelen van te maken.

Luxe afwerking met extra keukenblok

De overkapping is afgewerkt met zwarte In-Lite verlichting. De bedrading van de verlichting is weggewerkt achter het lattenwerk van de overkapping. Het keukenblok van CorTen staal is ontworpen en geplaatst door De Biesbosch Gijsbers Groep. Er zit een moderne, zwarte kunststof wasbak in met bijpassende kraan. Een mooi detail is het extra luik bij de ingang. Deze bevat de filterinstallatie van de vijver en is daarmee onzichtbaar weggewerkt.

Onze tuinontwerper helpt u bij de verwezenlijking van al uw tuinwensen. En maakt hier altijd een passend ontwerp voor. Ook uw tuin renoveren of een nieuw onderdeel plaatsen? We helpen u graag snel verder. Vraag eens een offerte op of maak een vrijblijvende afspraak om alle opties op het gemak te bespreken.