Uw hovenier sinds 1978

Tegels eruit, groen erin

Wilt u meer groen in de tuin? Een snelle oplossing is het vervangen van de bestaande tegels voor groen! Het geeft niet alleen een leuke uitstraling, het helpt ook bij andere aspecten. We vertellen u hier graag meer over.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • Actief in de regio 50km rondom Dordrecht

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Wateroverlast door tegels in de tuin

Door tegels te vervangen voor groen kan het regenwater makkelijker in de grond zakken, in plaats van in het riool.  U moet het zien als een soort “natuurlijke” spons die het water opvangt en vasthoudt. Zo verminderd de druk op het rioolsysteem.

Tegels houden warmte vast

Dit herkent u vast wel: Na een hete zomerdag voelt u de warme van uw tegels afkomen. Tegels nemen warmte op en geven dit ’s avonds weer af. Wist u dat een groene tuin soms tot12 graden(!) kan verschillen? We zien steeds meer dat in grote steden er meer aandacht wordt besteed aan het plaatsen van grote bomen en planten. Dit heeft als reden dat de temperatuur beter behapbaar wordt tijdens zomerse periodes. Om deze reden zijn parken erg populair om de verkoeling op te zoeken!

tegels vervangen voor groen
Tegels eruit, groen erin

Gratis tegel ophaalservice

Verschillende gemeenten supporten het vervangen van tegels voor groen. Tuintegels ophalen is een gedoe, dus helpen ze u hier graag bij. In Dordrecht kunt u via deze website uw tuinscore uitrekenen om te kijken of u op de goede weg bent! Let op; dit kan verschillen per gemeente. Bekijk welke ophaalservice er beschikbaar is in uw omgeving.

Hoe krijg ik een vruchtbare voedingsbodem?

U hebt de knoop doorgehakt! De tegels gaan eruit. Maar kunt u direct plantjes planten? Nee. U moet eerst de bodem geschikt maken om als voedingsbron te dienen voor de beplanting. Onder de meeste tegels zit zand. Zand houdt vrijwel geen voedingsstoffen en water vast, en is daardoor geen geschikte basis.

Graaf als eerste het zand uit de tuin en zorg dat de bovenste laag gevuld is met verse tuinaarde. Afhankelijk van hoe hoog je de beplanting wilt hebben (u kunt ook spelen met verschillende niveaus)  vult u de rest van de aarde aan.

Welke bloemen kiest u?

De grond is er klaar voor! Nu de bloemen nog. Hieronder geven we wat mooie inspiratie voor in de tuin. Wilt u toch een beplantingsplan? Neem dan even contact met ons op; wij kunnen u helpen.

Geranium endressi wargave pink

Tegels eruit, groen erin

Astrantia
(Zeeuws knoopje)

Tegels eruit, groen erin

Helenium moerheim beauty

Tegels eruit, groen erin

Hydrangea macrophylla mariese perfecta

Tegels eruit, groen erin

Rosa
Rostock

Tegels eruit, groen erin

Hydrangea macrophylla in rosé en wit

Tegels eruit, groen erin

Een vraag stellen over beplanting in de tuin

Wilt u meer weten over nieuwe beplanting door de Biesbosch Gijsbers Groep? We komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken; deze zijn eindeloos! Ons team maakt graag uw tuindromen waar.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.