Uw hovenier sinds 1978

Welke legverbanden zijn er?

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep denken we graag met u mee over het type legverband voor uw tuin. Door verschillende legverbanden met elkaar te combineren creëert u een speels effect in uw tuin. Ook worden er vaak meerdere legverbanden gebruikt om de tuin in te delen in verschillende gebieden. Zo heeft het terras, welke vaak als blikvanger dient, een andere uitstraling als bijvoorbeeld een looppad. Door alleen al met het legverband te experimenteren geeft u een bepaald zitgedeelte al een hele nieuwe sfeer, zonder hierbij hele dure investeringen te doen.

Naast het experimenteren met legverbanden, is het afwisselen van steenkleur en steensoort ook mogelijk. Onze tuinontwerper maakt voorafgaande aan de uitvoering graag een tuintekening waarbij u het uiteindelijke resultaat kan zien. Liever eerst inzicht in de kosten van de investering van een nieuw legverband (of meerdere) in uw tuin? Vraag via de website dan eenvoudig een offerte op door ons online formulier in te vullen.

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • In Zuid-Holland, Noord-Brabant én Zeeland

  • VCA- én ISO 9001 gecertificeerd

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Typen legverbanden door De Biesbosch Gijsbers Groep

Een halfsteensverband is een goede optie waarbij de stenen om en om in een rij neergelegd worden. Dit type legverband geeft een rustige, maar klassieke sfeer in uw tuin. Een blokverband wordt daarentegen tegendraads neergelegd, waarbij de stenen als het ware een blok vormen. Het nieuwe blok in de rij wordt vervolgens afwijkend (gedraaid) in de rij geplaatst. Dit is een speelse metselvorm die voor een strak en verzorgd terras zorgt. Bij een elleboogverband sluit de kopse kant van een steen steeds aan op het uiteinde van een zijkant van een steen. Er ontstaan hierdoor rechte hoeken en vormt als het ware een elleboog. Een variant hierop is het keperverband, maar de punten van de gevormde ellebogen liggen bij dit verband steeds in de breedterichting van het pad en vormt daarmee een V. Dit verband zorgt voor een goede stabiliteit en is daarmee zeer geschikt voor de bestrating van een oprit of toegangsweg.

Liever iets minder modern of klassiek? Ga dan voor een wildverband, waarbij alle klinkers in een bepaalde verhouding zijn geplaatst. Kleine, middelgrote en grote stenen wisselen elkaar continue af. Uiteraard zijn er nog veel meer legverbanden mogelijk, die heel goed te combineren zijn met allerlei soorten stenen en kleuren om het gewenste resultaat te realiseren.

Welke legverbanden zijn er? Vraag een offerte op

Uiteraard leggen onze kundige hoveniers ieder gewenst legverband voor u aan. Hierbij ontvangt u altijd passend advies van onze tuinontwerper. Wanneer bijvoorbeeld twee soorten legverbanden niet goed samengaan, zullen wij dit altijd eerlijk en open met u communiceren. Over het algemeen is het dus mogelijk ieder gewenst type legverband door ons aan te laten leggen. Wilt u hiervoor de kosten inzichtelijk maken? Vraag dan eens een offerte bij ons op. We doen u graag een goed voorstel.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.