Onderhoudsvriendelijke tuin met niveauverschil in Dordrecht

Tuin met niveauverschil in Dordrecht. In februari 2019 zochten de bewoners in Dubbeldam (Dordrecht) een nieuwe tuinoplossing. De Biesbosch Gijsbers Groep kwam met een mooi tuinontwerp die eind april 2019 is opgeleverd.

Tuin met niveauverschil tussen de twee zitgedeeltes

In deze tuin is er gekozen voor niveauverschil, waardoor de tuin in twee delen wordt gedeeld. Er is een verlaagde traptrede tussen de twee delen in. Deze traptrede bevindt zich tussen de verhoogde borders.

Prachtige vurenhouten overkapping met zwevende palen

Er is een overkapping geplaatst om de berging een onderdeel van de bestaande tuin te maken. Voorheen was dit niet het geval en was de berging een los onderdeel. De overkapping is gemaakt van vurenhout druk geïmpregneerd hout voor een langere levensduur. Het dak is van speciaal EPDM-folie. Dit is een kunststof materiaal, die uit één stuk is gesneden. Hiermee worden lekkages voorkomen en gaat bovendien langer mee!

Het mooie van deze overkapping is dat de palen op zwarte beton poeren is geplaatst, waardoor het lijkt alsof de palen zweven. Dit geeft een speels effect.

De bestrating van de twee zitgedeeltes heeft een leuk kleurverschil. In het eerste deel van deze tuin met niveauverschil , die grenst aan de woning, is gekozen voor een lichte betontegel van 60 x 60 cm groot. Deze tegel is ook doorgelegd onder de overkapping. Tussen de twee delen liggen grijzen beton strips van 10 x 30 cm. Dit benadrukt weer het niveauverschil tussen de twee tuindelen.

Onderhoudsarme borders met grassen en vaste planten

In deze tuin zijn verhoogde borders geplaatst, waardoor het onderhouden van de tuin een stuk eenvoudiger is. De beplanting omvat een aantal grassen en groenblijvende vaste planten. Er zijn twee bomen geplaatst; een krentenboom en prachtige Portugese Laurier. Ook is er in een speciale border bamboe geplaatst. De border heeft wortelbegrenzing gekregen, zodat de wortels minder kans hebben om te verspreiden. Tot slot is er tegen de bestaande schutting een beukenhaag heg geplaatst, die de aankomende maanden vanzelf dicht zal groeien.

De tuin met niveauverschil is afgewerkt met In-lite tuinverlichting, zoals onder de bomen voor een sfeervol en warm licht. Onder de overkapping zijn speciale blok-lampen geplaatst, die naar beneden schijnen. Zo doet de overkapping ‘s avonds ook mee in de tuin en is het geen donkere hoek.

Geniet ook van een tuinontwerp op maat

Ook interesse in een nieuw tuinontwerp? Inclusief niveauverschil, een overkapping, verlichting, onderhoudsarme plantenborders én twee terrassen? We maken met veel plezier een tuinontwerp die volledig bij u past! Plan vandaag nog uw gratis kennismakingsgesprek met De Biesbosch Gijsbers Groep!