Renovatie van voor- en achtertuin

Bij de start van dit project is de tuin als eerste helemaal leeggehaald. Hierbij kijken we altijd of het afval gerecycled kan worden voordat we het afvoeren.

Vervolgens zijn de schuttingen en een fietsenhok/overkapping gemaakt en/of geplaatst. Beide zijn gemaakt van Douglashout. Goed om te benoemen is dat de schuttingpalen gemaakt zijn van hardhout waardoor deze een langere levensduur heeft. Op de schutting zijn In-lite cubid lampjes geplaatst voor een mooi en gezellig licht in de avond. De poort heeft een ijzeren frame dat het kromtrekken van het hout tegengaat, en zorgt voor stevigheid. Deze poort wordt geleverd met een rvs-slot welke tegen de weersomstandigheden kan.

Voor het straatwerk voor- en achter is gekozen voor een betontegel van 60×60 cm. De verhoogde borders zijn gecreëerd van 15x15x60 muurblokken en zijn afgevuld met een mix van bosgrond en tuinaarde. Hierna zijn de borders ingeplant met de beplating. Van te voren zijn we met de klant in gesprek gegaan om een beplantingsplan te bespreken. Hierin hebben we laten zien welke planten mooi bij elkaar staan, lang meegaan en passen bij de wensen van de klant.

In de achtertuin is een mooi stuk kunstgras aangelegd. De wens van de klant was onderhoudsvrij, maar wel een stuk groen. Kunstgras is hiervoor de beste oplossing! Omdat het gras op een plaat ligt, kun je hier nog gewoon over heenlopen. De staptegels zijn in dit geval puur voor de sier.

Voor de oplevering is alles nog mooi schoongemaakt. Het straatwerk en kunstgras is met zand ingeveegd/geborsteld. Het enige waar de klant nu nog op moet wachten is het prachtige weer :-). Voor toekomstig onderhoud is er altijd de mogelijkheid dat wij dit kunnen uitvoeren. Lees hier meer over bij tuinonderhoud.

Foto’s project

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar andere tuinstijlen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina’s.