Complete achtertuin renovatie

Bij de start van het project hebben we als eerste de oude schuur en bestrating verwijdert. Daarnaast was het noodzakelijk om een hoogteverschil in de tuin aan te brengen omdat de huizen 50 cm hoger staan dan de brandgang. Om deze hoogte op te vangen is een muurtje geplaatst van zwarte patioblokken met een grote trap in dezelfde kleur.

Verder is in de achtertuin twee verschillende soorten bestrating aangelegd. Een grote tegel in antereciet/zwart (100×100) voor een pad én een terrastegel in licht grijze kleur (60×60). Deze bestrating is ingeveegd met een onkruid remmend zand in dezelfde kleuren als de bestrating. Zo is er lang plezier zonder het vervelende onkruid en is de bestrating mooi afgewerkt.

Ook is er een nieuwe schuur inclusief overkapping geplaatst. Deze staan op poeren. De poeren zorgen ervoor dat de schuur en overkapping een langere levensduur hebben omdat wegzakken van de constructie hiermee wordt voorkomen én dat het hout niet wordt aangetast door vocht. De constructies zijn gemaakt van Douglashout met zwart Zweeds rabat. Goed om te benoemen is dat de daken zijn bekleed met EPDM en een aluminium daktrim. In de toekomst kan de klant nog kiezen voor sedum op het dak.

Voor het gras is gekozen voor een kunstgrasmat. Deze mat is zeer geschikt voor kinderen omdat het bestaat uit iets korter gras.

Op een later tijdstip gaat de klant zelf aan de slag met de beplanting zodra alle planten en zomerbloeiers weer volop te verkrijgen zijn.

Foto’s project

De Biesbosch Gijsbers Groep

Echte vakmannen met een groen hart voor hun vak, dat is de Biesbosch Gijsbers Groep! Al sinds 1978 voorzien we onze klanten van een fijne tuin. We ontwerpen de tuinen, leggen ze aan en indien gewenst onderhouden de tuinen. Op ons kunt u bouwen en dat ziet onze nog altijd groeiende klantenkring ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Benieuwd naar andere tuinstijlen? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina’s.