Tuinieren in 2024: De 5 trends die u moet kennen

Bent u klaar om uw tuin naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de top 5 tuiniertrends van 2024 en laat uzelf inspireren. In 2024 draait alles om duurzaamheid, functionaliteit, en luxe. Maak u klaar voor het nieuwe tuinseizoen en breng uw tuin helemaal up-to-date met deze tips!

In 2024 gaan we het volgende veel terugzien:

In het komende jaar gaan we veel verschillende trends terug zien. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, eetbare tuinen maar ook onderhoudsvriendelijke tuinen mogen niet ontbreken. Hieronder geven we u graag u meer informatie. 

De Biesbosch gijsbers Groep

Heeft uitermate veel liefde voor het vak!

  • Sinds 1978 voor u actief

  • Actief in de regio 50km rondom Dordrecht

  • Beschikt over het CO2-Bewustheidscertificaat (Niveau 4)

  • Lid van de Dutch Quality Gardens

  • Gediplomeerde hoveniers en boomverzorgers

Gratis tuininspiratie

Bent u inspiratieloos of heeft u een bepaalde tuinstijl voor ogen? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft handige tips voor de meest populaire tuinstijlen! Lees meer over een bepaalde tuinstijl door op een van de onderstaande foto’s te klikken.

1. Duurzaamheid en biodiversiteit

Duurzaamheid is een belangrijk begrip voor het nieuwe jaar, ook over de tuin een veelbesproken onderwerp. Om een duurzame tuin te creëren is het belangrijk om te werken met natuurlijke materialen zoals (eiken)hout, bamboe en gerecyclede materialen. Daarnaast draagt natuurvriendelijke beplanting en het plaatsen van een insectenhotel bij aan de duurzaamheid van uw tuin. Tot slot zijn waterbesparende maatregelen zoals een regenwaterton een perfecte oplossing om water te besparen. 

bijenhotel tuin
regenwater opvangen tuin

2. Onderhoudsvriendelijke tuinen

Naast een plek om te relaxen is het fijn om te kunnen genieten, zonder veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud van uw tuin. Door een tuin praktisch en functioneel in te richten kunnen veel onderhoudsuren bespaard worden. Denk aan het gebruik van automatische bewatering, grindpaden in plaats van gras en plant bodembedekkers om onkruid te verminderen.

3. Verticaal tuinieren

Een nieuw maar niet te missen begrip is verticaal tuinieren. Door muren of schuttingen te gebruiken als oppervlakte om planten tot leven te laten komen ontstaat een groen en natuurlijk uitzicht. Daarnaast is het ideaal om privacy te waarborgen en stukken van uw tuin af te schermen. Plantzakken, hangplanten en op maat gemaakte rekken zijn hiervoor uitermate geschikt. 

4. Eetbare tuinen

In 2024 wordt het steeds meer zichtbaar om zelf in eigen tuin te kweken. Hierbij kunt u denken aan het kweken van eigen groenten, fruit en kruiden. Het is niet alleen leuk om te doen, maar draagt ook bij aan een gezonde en duurzame lifestyle! Eigen moestuinen, het plaatsen van fruitbomen en kruidenbakken zorgen ervoor dat u kunt genieten van uw eigen oogst in de keuken!

Tip: begin klein en breid uw eetbare tuin naar wens steeds verder uit, kweek vooral wat u eigen smaak is!

eetbare tuin
moestuinbakken laten maken

5. Buitenleven en een vleugje luxe

Tot slot zien we in het nieuwe jaar dat de tuin de ultieme plek van rust en ontspanning is. Het plaatsen van buitenkeukens, vlonders, overkappingen en speeltoestellen zorgt voor een complete tuin om in te relaxen. Hoveniersbedrijf de Biesbosch Gijsbers Groep staat klaar om uw tuin naar wens om te toveren tot een plek om te genieten. Klik hier om verschillende constructiewerken te bekijken.

De Biesbosch Gijsbers Groep denkt graag met u mee! We volgen de nieuwste trends op de voet en vertalen deze naar unieke tuinontwerpen. Uw wensen en ideeën staan centraal. Samen creëren we een droomtuin die perfect bij u past.

Vrijblijvend informatie ontvangen

De nieuwste trends toepassen zorgt voor een moderne tuin die up to date en onderhouden is. Het zorgt ervoor dat u in het voorjaar kunt genieten van een bloeiend en levendig buitenparadijs. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de voorbereiding op ze zomer van 2024? Wij staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op voor professioneel advies en deskundige ondersteuning om de leukste trends terug te zien in uw tuin.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.

Alle blogonderwerpen

We nemen u graag mee in de nieuwste trends op het gebied van tuinstijlen, onderhoud, boomverzorging en meer! Klik op één van de onderwerpen om meer te bekijken.