De levendige tuin

Een levendige tuin trekt verschillende insecten, vogelsoorten en micro-organismen aan. Breng uw tuin tot leven door stenen te vermijden en biodiversiteit de ruimte te geven! Niet alleen geeft u verschillende diersoorten een plek om zich te nestelen, ook draagt u een steentje bij aan de verbetering van het klimaat. Het klimaat in Nederland staat al jaren onder druk; het aantal dieren, insecten en plantsoorten neemt drastisch af.

Deze biodiverse tuinstijl biedt de perfecte leefomgeving!

Inspiratiemateriaal

Verschillend inspiratie materiaal van de Biesbosch Gijsbers Groep omtrent de levendige tuin

Tips voor een levendige tuin

Waar moet u aan denken als u kiest voor een levendige & biodiversiteit biedende tuinstijl? De Biesbosch Gijsbers Groep geeft u graag wat tips!

  • Heeft u een schuur of berging in de tuin? Verhoog de biodiversiteit door te kiezen voor een sedum mengsel op het dak. Ideaal voor het opnemen van regenwater, duurzaamheid van het dak en biedt verkoeling.
  • Waterpartijen bieden de ideale plek voor vissen en insecten. Daarnaast trekt het vogels aan in de tuin! Deze diersoorten zijn afhankelijk van water en zijn dagelijks op zoek naar een rustige plek om zich te nestelen. Daarnaast biedt een vijver, net als het sedem dak, verkoeling aan de omgeving.
  • Alles opruimen in de tuin? Niet doen! Oude boomtakken, muurtjes en hagen zijn dé perfecte plek voor insecten. De insecten helpen op hun beurt weer om uw tuin vrij te houden van ziekten en plagen. Specifiek onderdak bieden aan insecten? Denk eens aan een insectenhotel.
Ontvang de gratis brochure

Alles wat u moet weten over onze dienstverlening in één brochure.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgt u ons al?

Ontdek ons Pinterestbord over de levendige tuinstijl.
Laat u inspireren!

Uitgelicht: Uw tuin vergroenen

Een biodiverse tuinstijl creeëren in eigen tuin moeilijk? Zeker niet! Maar hoe vergroend u uw tuin? Er zijn verschillende manieren om uw steentje bij te dragen aan een klimaatbestendige omgeving.

U kunt uw tuin al vergroenen door bijvoorbeeld regenwater op te vangen en deze te gebruiken om de beplanting te sproeien. Door de tegels in uw tuin te vervangen voor houtsnippers creeërt u een natuurlijke sfeer en kan het water makkelijker zijn weg vinden in de tuin. Kies tot slot voor een sedumdak op de schuur of overkapping. Dit is een natuurlijk isolatimateriaal!

Inspiratiemateriaal

Bij de Biesbosch Gijsbers Groep vindt u altijd de laatste trends als het gaat om tuinstijlen. Ontdek deze hieronder!

Vrijblijvend informatie ontvangen

Heeft u een vraag of verzoek voor onze hoveniers? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met De Biesbosch Gijsbers Groep. Onze medewerkers zullen uw vraag of verzoek na ontvangst zo spoedig inhoudelijk behandelen.

  • Let op! U kunt alleen gebruik maken van onze dienstverlening als u zich bevindt in een straal van 25km rondom Dordrecht. 
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.