Advies

Dit maken wij voor u mogelijk

De Biesbosch Gijsbers Groep heeft al meer dan 30 jaar ervaring met allerlei soorten tuinen. Daarom beschikken wij over diepgaande kennis waarmee we u kunnen adviseren bij het uitkiezen, aanleggen en onderhouden van uw tuin. Wij kunnen uw tuin compleet transformeren of aanpassen aan uw veranderende behoeften. U ontvangt altijd een professioneel resultaat, vriendelijke service en uitstekende nazorg!

Moderne tuin
Stadstuin / kleine tuin
Buitenkeuken
Kindvriendelijke tuin
Landelijke tuin

Moderne tuin

De Biesbosch Gijsbers Groep helpt u met de realisatie van een moderne tuin. Deze tuin heeft strakke lijnen als uitgangspunt. Vaak worden er ook onderhoudsvriendelijke materialen gebruikt zodat u weinig onderhoud hoeft uit te voeren. De focus ligt op de functionaliteit van de tuin. Soms kan het ontwerp zelfs ‘simplistisch’ worden genoemd. Rustige kleuren zoals grijs, zwart en wit worden afgewisseld met lage beplanting, strakke bestrating en overzichtelijke plantvakken.

De moderne tuin is een eigentijdse, tijdloze tuin. Het straalt rust en ruimte uit. Relaxen en genieten zult u zeker in een moderne tuin. Er wordt veel gebruik gemaakt van één soort beplanting per plant vak. Door bomen op essentiële plekken te plaatsen, wordt er hoogte en diepte gecreëerd. Een gazon komt vaak terug in de moderne tuin. Heeft u weinig ruimte? Dan kan een gazon vervangen worden door bestrating.

Een vijver is goed geschikt om de omgeving te reflecteren. Ook biedt water een goede afwisseling tussen de vele vormen van bestrating. Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is voor een vijver dan kan een waterornament ook uitkomst bieden. Subtiele tuinverlichting maakt uw moderne tuin helemaal af. Een moderne tuin ook uw droomtuin? Vraag ons naar de mogelijkheden in uw tuin.

Stadstuin / kleine tuin

Een stadstuin is vaak omsloten door muren, schuttingen en/ of omliggende woonhuizen. Dit zorgt veelal voor een patio-achtige sfeer. Een stadstuin kenmerkt zich door temperatuurverschillen. In de zomer zal de warmte tussen de muren blijven hangen en in de winter zal het minder koud zijn doordat de muren warmte afgeven. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp van een kleine of grote stadstuin.

Wanneer u een omvangrijke stadstuin heeft, kan er een ruime indeling worden gemaakt. Wanneer u een kleine stadstuin heeft, zal er een duidelijk ontwerp gemaakt moeten worden. De Biesbosch Gijsbers Groep zorgt voor strakke lijnen en een overzichtelijk tuinontwerp. Damwanden kunnen een goede toevoeging zijn in uw tuin. Dit geeft dimensie en ruimte in de tuin. Ook kunt u zo de tuin goed indelen: een apart gedeelte om te zitten en een gedeelte om te spelen (voor de kinderen). Wat uw wensen ook zijn, wij kijken altijd naar uw wensen, behoeften en levensstijl.

Vaak worden er spiegels, strakke lijnen en damwanden geplaatst om meer diepte te creëren. Om voor voldoende privacy te zorgen maken wij veel gebruik van overkappingen op maat, pergola’s, klimplanten of een schaduw doek. Ook kan een vijver of waterspuwer uitkomst bieden tegen verkeersgeluiden.

Tuin met buitenkeuken

Wat is nu fijner dan in de zomer uitgebreid buiten koken? De vakkundige hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep maken van iedere tuin een tuin om te genieten. Wanneer u een echte barbecueliefhebber bent, die regelmatig buiten kookt of graag voor grote groepen mensen een BBQ verzorgt, is een buitenkeuken een echte aanrader.

Of u nu een vaste (stenen) buitenkeuken wilt realiseren, of een verplaatsbare mobiele BBQ wilt toevoegen aan uw tuin, wij vinden de ideale indeling voor uw tuin. Uiteraard zorgen we voor een comfortabel zitgedeelte waar u heerlijk van uw maaltijden kunt genieten. Wanneer u graag overdekt wilt zitten, plaatsen wij overkappingen op maat. Daarbij kunt u zelf de kleuren, materialen en afmetingen bepalen. Tuinhuisjes, zonneschermen, schaduwdoeken zijn allemaal mogelijk om in uw tuin te integreren. Wilt u dat wij uw meubels uitkiezen? Wij kiezen geschikte stoelen en tafels die complementair zijn aan uw buitenkeuken. Uiteraard kunnen wij ook werken met uw huidige meubilair.

Vaak plaatsen wij ook een overkapping op maat bij een buitenkeuken. Zo staat u helemaal droog als u buiten wilt koken en kunt u ook bij minder goed weer bedekt buiten zitten. Heeft u al een buitenkeuken of grote barbecue, maar wilt u de tuin anders indelen? Wij komen met een passend tuinontwerp. Wilt u een compleet nieuw tuinontwerp realiseren? Wij voeren het met veel plezier voor u uit. Liever alleen een deel van uw tuin onder handen nemen? Uiteraard helpen wij u graag verder. Kom met ons in contact voor de mogelijkheden in uw situatie.

Kindvriendelijke tuin

In een kindvriendelijke tuin staan de wensen van de kinderen centraal. De tuin is interactief en geeft voldoende ruimte om nieuwe dingen te ontdekken. Vaak wordt er veel gebruik gemaakt van speelelementen zoals een schommel, glijbaan, trampoline of klimrek. Soms plaatsen mensen ook tuinhuisjes, moestuinen of schuurtjes speciaal voor de kinderen.

Met erfafscheiding, gekleurde schuttingen of lage muurtjes kunt u de tuin indelen. Een apart gedeelte voor de kinderen en een apart gedeelte voor uzelf. Zo kunt u zelf ook voldoende genieten van uw tuin. De Biesbosch Gijsbers Groep houdt rekening met uw wensen en met die van uw kinderen. En creëren een unieke tuin die aan alle wensen, behoeften en leeftijden voldoet.

Heeft u ruimte voor een kleine vijver? Vissen, water en fontein zijn leuke toevoegingen aan uw tuin. Ook moestuinen doen het goed. Uiteraard afgewerkt met een goede border zodat het niet voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Tevens vinden kinderen het fantastisch als zij hun eigen stoelen en eettafel in de tuin krijgen. Hier kunnen ze heerlijk aan zitten, eten en spelen. Heeft u al eens nagedacht over een tekenmuur? Met schoolkrijt verf eenvoudig te realiseren. Eindeloos kleuren in de tuin. In veel gevallen wordt er een gazon aangelegd zodat er voldoende ruimte is om te bewegen. Een kindvriendelijke tuin heeft niet veel begroeiing en is erg overzichtelijk. Zo kunt u de kinderen goed in de gaten houden.

Landelijke tuin

Een tuin uit de jaren van uw grootouders? Steeds meer mensen kiezen voor de aanleg van een landelijke tuin. Een landelijke tuin definieert zichzelf als passend bij het platteland, eenvoud, simpel, rustig en natuurlijk. Ook speelt ruimte een belangrijke rol. De Biesbosch Gijsbers Groep kan uw tuin renoveren tot landelijke tuin. Daarbij maakt het ons niet zozeer uit hoeveel ruimte u beschikbaar heeft. Wij zorgen voor de juiste elementen in de beschikbare ruimte. Voor u het weet geniet u optimaal van een mooi verzorgde landelijke tuin!

De landelijke tuin heeft een aantal belangrijke kenmerken die een grote rol spelen in de tuin. Zo is water en harmonie ontzettend belangrijk. Tevens zorgt een goede indeling voor voldoende balans in uw tuin. Uiteraard wilt u ieder seizoen opnieuw kunnen genieten van uw tuin. Een landelijke tuin wordt door de jaren alleen maar mooier. Een eetplaats of terras realiseren? Deze worden normaliter dichtbij de woning geplaatst. In de hoeken van de tuin houdt u nog voldoende ruimte over voor kleine zitjes, bijzondere ruimtes, pergola’s, paden en gazons. We vinden het zeer belangrijk dat uw tuin comfortabel aanvoelt.

Een vijver is een uitstekende aanvulling in de landelijke tuin. Meestal worden er lange, rechte vijvers gerealiseerd. Daar worden vaak zuurstofplanten bij geplaatst. Ook zal de vijver voldoende leven aantrekken. Met name kikkers en salamanders zullen zich snel thuis voelen in de landelijke vijver.

Ook voor deze tuinstijlen

Een tuinstijl in gedachten die hierboven niet staat beschreven?
De Biesbosch Gijsbers Groep kan nog veel meer tuinstijlen realiseren. Schakel ons in voor:

Persoonlijk advies

Wenst u een oriënterend gesprek?
De Biesbosch Gijsbers Groep komt graag met u in contact!

Prijsopgave op maat

Liever meteen een offerte op maat ontvangen?
Vraag naar onze prijzen via ons online formulier.