Het mooiste terras realiseert u samen met een professional. De Biesbosch Gijsbers Groep helpt jaarlijks tientallen mensen aan een nieuwe tuin. Door de jaren heen hebben wij veel ervaring op mogen doen op het gebied van terrasaanleg, terrasindeling en terrasbestrating. En deze ervaring delen we graag. Geniet van deze 4 gratis tips om het perfecte terras te realiseren. 

Stap 1. Bedenken hoeveel mensen er van het terras gaan genieten

Iedere tuin is anders. Én ieder gezin is anders. Wellicht woont u alleen. Of heeft u een groot gezin. Dit zijn allemaal factoren die meespelen wanneer u bedenkt hoe groot uw terras moet worden. Gaan er veel mensen aanschuiven die van het terras en de meubelen gebruik gaan maken? Dan heeft een groter terras nodig. Wilt u een terras die in de zon ligt? Of juist in de schaduw? En grenst uw terras aan de zitkamer of woonkamer? Dan moet u rekening houden met de zichtlijnen en de looproutes.

Kortom: er komt veel kijken bij de indeling van uw terras. Wanneer u vooraf hier voldoende rekening mee houdt, komt u niet voor vervelende verassingen te staan bij de aanleg. Een tuinontwerper helpt u ook graag met deskundig advies over de juiste indeling voor uw situatie.

Stap 2. Nadenken over welke legpatronen én welke stenen u wilt gebruiken

In het zitgedeelte van uw tuin zijn veel verschillende soorten stenen beschikbaar. Natuursteen is daar één van en vormt een duurzaam product. Het biedt warme kleurschakeringen, unieke structuren en ontzettend veel variatie. Een echte aanrader. Uw terras is met iedere steen weer net iets anders. U heeft bij de aanleg van een terras veel keuze uit prachtige legverbanden. De meest voorkomende patronen zijn:

  • Halfsteensverband: waarbij alle stenen hetzelfde formaat hebben, maar om en om een rij neergelegd worden.
  • Blokverband: voor een strak en verzorgd terras.
  • Elleboogverband: deze ligt recht (t.o.v. de kantopsluiting).
  • Wildverband: ligt ‘wild’ in een bepaalde verhouding met kleine, middel, middelgrote en of grote stenen.
terras

Twee verschillende soorten legverbanden naast elkaar kan natuurlijk ook. Zo kunt u spelen met de uitstraling van uw terras.

houten terras

Denk ook eens aan de mogelijkheid om verschillende materialen te gebruiken, zoals hout en steen. Hoogteverschillen geven ook een leuk effect in uw tuin.

Een uniek patroon laten leggen met meerdere stenen? De tuinontwerper van De Biesbosch Gijsbers Groep adviseert u over alle soorten tegels, stenen en legverbanden. Liever eens een aantal voorbeelden komen bekijken? In onze TuinExperience, ontdekt u verschillende legpatronen en verschillende steensoorten. Zo krijgt u alvast een goede indruk van de mogelijkheden. Plan hiervoor een afspraak via onze website.

Stap 3. Afwatering voor het terras

Water moet goed weglopen, wil uw nieuwe zitgedeelte niet onder water komen te staan. We zorgen er altijd voor dat het water van het huis wegloopt naar de tuin. Of u nu een houten terras aanlegt, een vlonderterras of een stenen terras. Het is belangrijk dat de afwatering goed geregeld is.

Stap 4. Inrichten met prachtig meubilair

De laatste fase in terrasinrichting is het uitkiezen van de meubels. Hoogstwaarschijnlijk is dit de leukste klus van het proces. Kiest u ligstoelen, een grote tuintafel of loungebanken. Het ligt allemaal aan de beschikbare ruimte en indeling van de zitplaats. Indien gewenst, helpen wij u bij de inrichting en het uitzoeken van passende terrasmeubilair.

Terrasaanleg. Wij maken het waar

Vind u alle legverbanden te moeilijk om zelf aan te leggen? De Biesbosch Gijsbers Groep is uw betrouwbare partner voor de realisatie van de mooiste tuinen en terrassen! Of kies juist voor een groene tuin! Een tuin met een grasveld en klein terras waar u toch nog kunt zitten. Een overdekt terras met een op maat gemaakte houten overkapping? De vakmensen van ons hoveniersbedrijf maken het waar. Kijk voor voorbeelden eens bij onze uitgevoerde projecten.

Kom met ons in contact voor alle mogelijkheden omtrent tuinaanleg, terrasaanleg en legverbanden: