Project Description

Tuinaanleg bij nieuwbouwwoning op de Wijnie Jabaaijlaan in Dordrecht

Op de Wijnie Jabaaijlaan in Dordrecht hebben de medewerkers van De Biesbosch Gijsbers Groep zorg mogen dragen voor de aanleg van een nieuwe tuin. Op het moment zijn we nog druk bezig met de aanleg. Het moderne tuinontwerp is in de loop van 2019 ontworpen en besproken. En de tuin werd in juli 2019 opgeleverd aan de bewoners.

Keramische tegels met betonnen onderlaag

Er is een groot terras aangelegd met 60 bij 60 cm keramische tegels. Keramische tegels zijn zeer sterk, hygiënisch en kleurecht. Daarbij zijn ze vuil afstotend en gemakkelijk schoon te maken, handig bij een BBQ-en. Keramische tegels voor uw tuinterras zijn dus altijd een goede investering. De tegels zijn te bestellen in verschillende diktes en formaten.

Bij dit project hebben we gekozen voor vrij dunne keramische tegels met een lichtgewicht betonnen onderlaag, waardoor ze eenvoudig aan te leggen zijn. Omdat ze vrij licht zijn, is het plaatsen eenvoudiger en voorkomt het rugklachten bij de hoveniers.

De tegels in het terras zijn gecombineerd met ouderwetse kinderkoppen. Deze afwisseling geeft meer diepgang aan de tuin.

Prachtige winterharde haag als erfafscheiding

In het midden van de tuin is er een klein gazon geplaatst. De erfafscheidingen zijn samen met de buren geplaatst. Er is daarbij gekozen voor meerdere kant-en-klaar hagen, genaamd “Euonymus Darts Blanket,” welke wordt afgewisseld met plankenschermen.

De kant-en-klaar haag is een groenblijvende winterharde haag, die maar weinig onderhoud nodig heeft. En zal in het najaar prachtig oranje rood kleuren. Ideaal dus als erfafscheiding vanwege het lage onderhoud en het prachtige aanzien, het hele jaar door.

De rest van de beplanting in de tuin bestaat vooral uit wilde beplanting. Daarbij denkt u aan: Vlinderbloem, Gaura, Echineacease en Verbena. Dit geeft het strakke design van de tuin een wild tintje.

Wenst u ook een nieuw tuinontwerp door De Biesbosch Gijsbers Groep en wilt u dat wij zorg dragen voor de hele aanleg?

Geef dan uw opdracht door via de website.

Tuinaanleg aanvragen
Alle projecten bekijken