Project Description

Meer zitplaatsen in Dordtse tuin

De hoveniers van De Biesbosch Gijsbers Groep zijn momenteel druk bezig met het ontruimen van deze tuin in Dordrecht. De bewoners hebben onze hulp ingeroepen om meer zitplaatsen te creëren. Daar was in de huidige opstelling namelijk weinig ruimte voor. Onze tuinontwerper heeft de ideale oplossing gevonden om het zit probleem op te lossen en dit vormgegeven in een fraai visueel ontwerp.

Op het moment wordt de oude tuin ontruimd. Daarbij wordt een groot deel hergebruikt. We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk. Voordat we aan het project beginnen kijken we daarom naar de hergebruik mogelijkheden van het aanwezige materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken van stenen, hout, planten en/ of bomen. Bij onze bedrijvigheid ontstaan er veel afvalstromen zoals plastic, steen, hout en groenafval. Deze stromen worden bij ons altijd op de juiste manier afgevoerd en gerecycled. Ook in deze tuin zullen wij een groot deel van de bestrating en planten terugplaatsen. Een tuin wordt immers mooier met de jaren.

Hoe ziet het tuinontwerp eruit?

In het tuinplan is er volop ruimte voor zitplaatsen. Hiervoor maken wij een speciale overkapping met infrarood verwarming, welke een gunstige energieverbruik heeft. Zo genieten de bewoners ook in de winter van voldoende warmte. In de tuin worden Cortenstalen bakken geplaatst. In de loop van de jaren geven deze bakken door verwering een mooie rode kleur aan de tuin. In deze bakken komt Japans Bloedgras. Dit zijn rood bladige grassen en worden gecombineerd met de vaste plant blauw ijzerhard; ook Verbena bonariensis Lollipop genoemd. Deze plant bloeit de gehele zomer door tot ver in de herfst, wat een prachtig aanzicht zal geven.

De bestrating in de tuin bestaat uit de te hergebruikte ‘spotted blue stone’ stenen, aangevuld met nieuwe. Dit is een natuursteen die is geplaatst met waal formaat klinkers, ook aangevuld met nieuwe. Onder de overkapping en fietsenoverkapping wordt een bestrating van keramische tegels aangelegd. Het patroon zorgt voor een speelse en gezellige uitstraling. En geeft bovendien een mooi contrast met de goudkleurige bakken.

Uiteindelijk zal er in de tuin ook een fietsenoverkapping worden geplaatst door onze hoveniers. Dit zal in dezelfde stijl gerealiseerd worden als de veranda overkapping. Een fietsenoverkapping is een handig element om meer opslagruimte te creëren voor fietsen en o.a. tuingereedschappen in de tuin. Verder zal de tuin worden aangelicht met diverse led-spots en led-inbouwspots. Deze hebben ook een gunstig energieverbruik.

Benieuwd naar het eindresultaat?

Wilt u het eindresultaat zien van deze tuin? Houd onze website en sociale mediakanalen dan goed in de gaten. Wij zullen updates over deze tuin hierop plaatsen.

Ook een nieuwe tuin? Maak een afspraak
Alle projecten bekijken