Project Description

Kindervriendelijke stadstuin | Dordrecht

In Dordrecht zijn onze vakkundige hoveniers bezig geweest met de realisatie van een kindervriendelijke stadstuin. De tuin is daarbij onderverdeeld in twee delen. Een deel speciaal voor de kinderen om te spelen. En een deel voor de volwassenen om te relaxen en te ontspannen. Al met al een mooi gerealiseerde speelse stadstuin in het hartje van Dordrecht.

Kindervriendelijk ontwerp

In het tuinontwerp zijn de wensen van de bewoners meegenomen. Voor de kinderen is een apart speelgedeelte gerealiseerd onderaan de tuin. Het gedeelte beschikt over kunstgras zodat de kinderen voldoende bewegingsruimte hebben. Er is een speciale pergola gemaakt die in verbinding staat met de berging. Aan de pergola is een schommel gemonteerd.

In het bovengedeelte van de tuin zijn Oudhollandse tegels van Schellevis in het terras verwerkt. De tegels beschikken over een gebakken wildformaat klinker. Tot slot is er een hardhouten damwand geplaatst om diepteverschil te realiseren en voor een nette aansluiting op het boven terras.

Een tuinopzet met beweegruimte

Bij De Biesbosch Gijsbers Groep krijgen we vaak het verzoek voor een kindvriendelijke tuin. Al bij de eerste fase van het ontwerpproces houden we rekening met uw wensen en eisen. We mijden gevaarlijke of schadelijke plantsoorten. Kiezen voor elementen die voldoende schaduw bieden. Realiseren een grasveld, speelelementen of moestuinen.

De Biesbosch Gijsbers Groep plaatst speelelementen op een veilige en verantwoorde wijze. Zo kunt u met een gerust hart uw kinderen laten spelen. Vaak wordt er gekozen voor een ruime tuinopzet. Zo hebben kinderen voldoende beweegruimte. Niet alleen om te spelen, maar vaak ook om met een loopfiets of driewieler rond te rijden.

Wilt u ons ook inschakelen voor een kindvriendelijke tuin? Dat kan! Via onze website kunt u nu op eenvoudige wijze een afspraak plannen of direct een offerte opvragen. Ons personeel helpt u graag verder met een passende offerte of persoonlijk advies.

Afspraak voor tuinontwerp
Alle projecten bekijken