In deze blog ontvangt u volop inspiratie over de mogelijkheden van een houten overkapping op maat. Zo tonen wij 3 prachtige voorbeelden van houten overkappingen die in de aanloop van 2020 in uw tuin mogelijk zijn.

De overkappingen voldoen aan de laatste trends en zijn een echte verbetering van uw woonplezier. De glazen overkapping, de fietsoverkapping en houten terrasoverkapping komen onder andere aan bod. Ook de bouwtekening per overkapping wordt aan u getoond.

Na het lezen van dit bericht weet u waar een overkapping allemaal voor wordt gebruikt. U ontdekt precies wie uw nieuwe overkapping plaatst, hoe lang het proces in beslag neemt en ontdekt welk doel de overkapping in uw tuin zal vervullen.

Waarom kiezen mensen voor een houten overkapping op maat?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedere tuinbezitter is anders. Zo verschilt uw tuin met dat van uw buren. Een tuin is voor de één een bron van inspiratie. En voor de ander een oase om in rust te komen.

Misschien heeft u al wel een goed doel voor ogen voor uw overkapping. Maar het kan zijn dat u nog twijfelt over welke overkapping u wilt laten plaatsen.

Toch zit u met een houten overkapping op maat nooit fout.

Het is namelijk voor meerdere doelen te gebruiken.

Met een houten overkapping op maat kunt u allerlei kanten op. Creëer bijvoorbeeld een eigen atelier. Een sportkamer. Een ruimte om in na te tafelen. Een plek om overdekt in te spelen voor de kinderen. Een plek voor uw tieners om s ’avonds met vrienden af te spreken.

Voordat u begint is het belangrijk dat u het doel van uw overkapping helder heeft.

Voor wie is de overkapping namelijk bedoeld?

Is het een plek om samen met uw gezinsleden van te genieten? Of wenst u de overkapping puur voor uzelf te gebruiken?

Wij hebben voor het gemak 3 gerealiseerde overkappingen opgezocht en deze in dit bericht verwerkt, zodat u al vroeg in het aankoopproces een idee krijgt van de mogelijkheden in uw tuin.

Ook kunt u de ideeën van onze vorige klanten vergelijken en hierop een keuze voor uzelf maken. U vindt de overkapping van klant B namelijk fantastisch, maar in plaats van hardhout kiest u bijvoorbeeld voor aluminium.

Kortom: raak geïnspireerd door uw voorgangers en geniet van deze gerealiseerde houten overkappingen inclusief bouwtekening!

Welke overkappingen zijn er en welke zijn geschikt voor mij?

Klant A: Geverfde witte fietsoverkapping met keramische vloer

fietsoverkapping
fietsoverkapping

Deze houten overkapping heeft als doel meer opslagruimte te creëren. De bewoners kampten met weinig opslagruimte, waardoor de fietsen vaak buiten stonden. Omdat een fiets weg roest als het teveel regent, biedt een overkapping volop bescherming tegen de weersomstandigheden.

Deze overkapping is grotendeels open, maar heeft 2 luiken voor de containers. Dat is zo gemaakt om het uitzicht op de containers weg te nemen.

Een fietsoverkapping is een goed alternatief om meer opslagruimte te creëren voor fietsen en tuingereedschappen, zonder het uitzicht te verpesten. Ook als u liever geen dicht tuinhuisje in uw tuin wilt plaatsen, is deze open fietsoverkapping dé ultieme oplossing.

 • Voordelen fietsoverkapping: Uw fietsen staan het hele jaar droog en het zicht op de achterliggende planten en bomen wordt u niet ontnomen.
 • Nadelen fietsoverkapping: Door de open indeling kan de overkapping bij te veel spullen er rommelig uitzien. Houd daarom de berging rustig door er niet te veel spullen in op te slaan.

Deze overkapping is op een keramische vloer geplaatst. Keramische tegels houdt u eenvoudig schoon, zijn laag in onderhoud en gaan bovendien lang mee. Omdat wij iedere soort overkapping op alle soorten sierbestrating plaatsen, hoeft u geen ondervloer aan te schaffen.

Zo houdt u de aanschafkosten laag.

Fietsoverkapping: in iedere kleur mogelijk!

Voor deze klant hebben de overkapping netjes afgewerkt. We hebben hem namelijk geverfd in een witte kleur. Door met kleuren te spelen, geeft u een overkapping een heel eigen uitstraling.

Verf de overkapping eens in een felle kleur, dan wordt de overkapping een echte eyecatcher in uw tuin.

Heeft u interesse in een gekleurde fietsoverkapping? Laat u dan eens gratis adviseren door onze tuinontwerper. En bekijk hier de bouwtekening van deze schitterende witte fietsoverkapping.

Welke overkappingen zijn er en welke zijn geschikt voor mij?

Klant B: Glazen overkapping van hardhout voor extra opslagruimte

glazen overkapping
glazen overkapping

Een glazen overkapping van hardhout is een luxe optie voor uw tuin.

U bent het hele jaar zeer goed bestand tegen de weersomstandigheden. Wind, regen, onweer, u zit het hele jaar droog in deze luxe overkapping op maat.

Door de afwerking met glas, straalt uw overkapping veel luxe uit. U creëert als het ware een extra tuinkamer. En u gebruikt deze extra overdekte overkapping voor veel meer doeleinden dan bijvoorbeeld een open overkapping.

Dat komt omdat u er langer van zult genieten.

U zit bijvoorbeeld in de avonduren volledig uit de wind. Wanneer u verwarmingselementen toevoegt, zit u er ook gedurende de hele dag warm bij. Ook in de koude wintermaanden maakt u gebruik van de handige extra kamer, gewoon in het verlengde van uw tuin.

Dit zijn de mogelijkheden van een glazen overkapping voor uw tuin:

 • Een extra sportkamer. Werk de kamer af met fitness apparaten, een yoga mat of een cross-trainer.
 • Een eigen atelier. Voor de mooiste schilderwerken, boetseerwerken of als foto studio.
 • Extra werkruimte. Met één of twee bureaus en een loungegedeelte waar u gasten of klanten ontvangt.
 • Speelkamer of game room voor de kinderen.
 • Een extra eetkamer of woonkamer: om gezellig met het gezin in terug te trekken. Eventueel aangevuld met een buitenkeuken.
 • Als opslagruimte: met werkbank, bergruimte en klusruimte.

Voordelen glazen overkapping: meer opties als ‘extra tuinkamer’ dan bij een open overkapping omdat u het hele jaar droog zit. Door voor een glazen afwerking te kiezen -met glazen deuren en glazen ramen- krijgt uw tuinkamer een zeer luxe uitstraling. Dit straalt weer door op de rest van uw tuin. Ook laat een glazen overkapping meer licht door dan een dichte houten overkapping.

Nadelen glazen overkapping: ligt hoger in de aanschafwaarde door het gebruik van glas. En vergt een hogere investering. Het glas van de overkapping zorgt voor een warme binnenruimte, let bij het plaatsen van de overkapping goed op de stand van de zon om te veel warmte te voorkomen.

Glazen overkapping | U mag zelf meedenken over het ontwerp

Het mooie van een glazen overkapping op maat is dat u zelf meedenkt over het ontwerp. Er zijn diverse afmetingen mogelijk. Ook de vormen is bespreekbaar. Wilt u de overkapping in een L-vorm opzetten? Wij zorgen er voor. Wenst u 2 grote glazen ramen en 1 kleiner glazen raam erbij? Het is mogelijk om diverse formaten ramen toe te voegen aan uw overkapping.

Omdat een glazen overkapping geheel op maat wordt gemaakt, voldoet het direct aan al uw wensen.

Deze glazen overkapping is eind 2017 voor onze klant gerealiseerd en wordt dagelijks gebruikt als extra zitruimte en als berging.

Ondanks dat de overkapping aan het einde van de tuin is geplaatst, wordt u er als bezoeker direct naartoe getrokken. Dat komt door de fijne materialen en hoge afwerking. En dat straalt weer af op de rest van de tuin!

Bekijk hier de bouwtekening van deze mooie overkapping.

Welke overkappingen zijn er en welke zijn geschikt voor mij?

Klant C: houten terrasoverkapping in L-vorm voor 2 terrassen met extra bergingsmogelijkheden [inclusief aflopend dak met dakpannen].

houten terrasoverkapping
houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping komt voor in alle vormen en maten. Voor deze klant was de ultieme vorm een L-vorm.

U ziet dat de overkapping in een hoek is verwerkt en zo maar liefst ruimte creëert voor 2 terrassen. Eén om gezellig te tafelen en één om in te relaxen.

De hoek van de overkapping bestaat uit een dicht gedeelte met een deur, waarbij er extra berging is gemaakt voor alle tuinspullen en gereedschappen.

Bij dit project is er gekozen voor een schuin, aflopend dak met dakpannen. Zo is de overkapping beter bestand tegen heftige regenbuien.

Natuurlijk zijn er voor u verschillende dak-stijlen mogelijk.

En denken we mee over oplossingen voor het afvoeren van overtollig regenwater.

Bekijk de bouwtekening van deze indrukwekkende houten terrasoverkapping.

Ontdek de voor- en nadelen van een houten terrasoverkapping

 • Voordelen houten terrasoverkapping: langdurig droog zitten op warme zomeravonden door een overdekt terras. Ook zorgt een terrasoverkapping in sommige gevallen voor meer privacy.
 • Nadelen houten terrasoverkapping: de ruimte van uw tuin neemt af. Een zonnescherm klapt u in of uit. Een terrasoverkapping blijft altijd zichtbaar en neemt ruimte in uw tuin in. Hier moet u voor de aanschaf dus goed over nadenken.

Ook zo’n luxe, maar complexe overkapping in uw tuin realiseren? Wij nemen het werk voor u uit handen. Van ontwerp naar plaatsing en tot slot effectief onderhoud.

Vraag eens uw gratis offerte aan voor uw houten terrasoverkapping.

Welke opties zijn allemaal op maat voor mij beschikbaar?

Oké, ik ben nu al volop geïnspireerd geraakt door bovenstaande opties. Maar welke opties zijn allemaal aan te passen op maat?

 • Denk aan hout, aluminium, polycarbonaat, glas en pvc. Ook hier zijn weer variaties in. Hardhout of Douglas hout. Onze tuinontwerper helpt u bij de selectie van materialen.
 • Hoeveel ruimte mag de overkapping van uw tuin innemen?
 • Ook plaats is bespreekbaar. Sommige mensen plaatsen een overkapping in de hoek, anderen gebruiken een overkapping als serre, die vastzit aan de woning, dus aan de voorkant van de tuin.
 • Eventuele extra opties die uw overkapping af maken.

Extra opties? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Inrichting in de gewenste sfeer: bijvoorbeeld de Scandinavische look and feel.
 • Extra tuinelementen zoals een buitenkeuken, pizza oven of een waterkraan.
 • Verwarming: bijvoorbeeld infrarood verwarming. Natuurlijk met een gunstig energieverbruik om onnodige kosten te besparen.
 • Zwevende palen, zodat het net lijkt alsof de overkapping loskomt van de grond.
 • Sfeerverlichting in-lite. Om ook in de donkere dagen veel sfeer te creëren.
houten overkapping op maat

Deze overkapping is ingericht met Scandinavische invloeden. De Biesbosch Gijsbers Groep verzorgt dit natuurlijk als onderdeel van het plaatsen van een houten overkapping. 

houten overkapping op maat

Een zonnescherm als overkapping boven uw terras plaatsen? Het kan allemaal. Inclusief heater, zodat u er op koudere dagen ook warmpjes bijzit. 

houten overkapping op maat

De houten overkapping wordt helemaal op maat gemaakt. Ook extra onderdelen zoals een waterleiding en keukenblok worden voor u gerealiseerd. 

houten overkapping op maat

It’s all about the details. Ga voor deze luxe ogende palen. Deze zwevende palen geven een uniek effect aan uw overkapping. Het lijkt feitelijk alsof de overkapping zweeft. 

Hoe duur is het ontwerpen en plaatsen van een overkapping op maat?

De prijs van het ontwerpen en plaatsen van een overkapping op maat is heel erg afhankelijk van uw wensen. Hoe meer opties, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Ook is de keuze van de materialen van invloed op de uiteindelijke prijs. Natuurlijk willen we u zo goed mogelijk van dienst zijn.

Daarom vraagt u bij ons eenvoudig een kostenberekening aan, waarin wij u een persoonlijk voorstel doen. Hierin vindt u de specificatie van uw ideale overkapping per onderdeel en de kosten voor het plaatsen van de overkapping.

Hoe lang duurt het plaatsen van een overkapping?

Afhankelijk van uw eisen en de complexiteit van de overkapping, realiseren wij het plaatsen binnen 10 werkdagen, na akkoord op de bouwtekening overkapping en de offerte. Natuurlijk zijn we hierbij ook afhankelijk van de levertijden van onze leveranciers. We vragen hier uw begrip voor.

Wie kan mijn overkapping voor me plaatsen?

Er zijn meerdere partijen die u verder helpen met het plaatsen van een overkapping op maat. Natuurlijk is het handig om hierbij te kiezen voor een expert. Zo ontstaan er geen verassingen achteraf en weet u zeker dat u kwaliteit ontvangt.

De Biesbosch Gijsbers Groep is zo’n partij die het ontwerpen en plaatsen van uw overkapping op zich neemt. Onze tuinontwerper gaat met u om de tafel om alle opties met u door te nemen en u gerichte vragen te stellen.

Hierna wordt er een 2D of 3D bouwtekening gemaakt, zodat het eindresultaat vroegtijdig al zichtbaar voor u is.

Na akkoord op het ontwerp en de kosten, wordt er in overleg een datum ingepland om de overkapping in uw tuin te realiseren.

Een overkapping op maat vormt een droge ruimte om volledig te ontspannen, in de privacy van uw eigen tuin.

Prachtig toch!

Wenst u dat ook? Plan vandaag uw gratis adviesgesprek met onze tuinontwerper. En vraag direct een kostenindicatie bij ons op.

We helpen u graag verder met uw ideale overkapping op maat.

Nu een gratis adviesgesprek aanvragen